Mediji

Za medije

Spoštovani predstavniki slovenskih in tujih medijev. Veseli nas, da ste zainteresirani za poročanje o novi ediciji Slovenskega festivala vin, katerega organizacijo smo prevzeli v ekipi Proevent. Ker želimo, da bi tudi vaše delo potekalo nemoteno in da bi o dogodku izvedeli prvi, smo za vsa vaša vprašanja na voljo preko kontakta:

Lara Petkovšek:
E: lara.petkovsek@proevent.si
T: 01 300 32 12

21. Slovenski festival vin uspešno zaključen

Ljubljana, 22. november 2018 – Slovenski festival vin, ki je po 21 letih ponovno potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani, je v petek, 16. novembra, ob 21. uri zaprl svoja vrata. Dvodnevni dogodek je spremljalo več kot 2.000 obiskovalcev, ki so imeli priložnost okusiti več kot 500 vinskih vzorcev od kar 150 vinarjev, potekalo pa je tudi 5 vinskih salonov (Mabat, Lidlov mladi vinar, salon Modre frankinje, Salon ekoloških vin in salon italijanskih vin in kulinarike). Na dogodku je potekalo še 7 vodenih delavnic s priznanimi sommelierji in enologi ter delavnica z enim najmlajših in najperspektivnejših mladih Chefom Mojmirjem Markom Šiftarjem s Kaval Groupa.

Celotno sporočilo za javnost si lahko naložite na tej povezavi.

Novinarska konferenca 7.10.2018

Najprestižnejši dogodek za ljubitelje žlahtne kapljice pri nas prihaja v Cankarjev dom

Ljubljana, 8. november 2018 – Slovenski festival vin se vrača h koreninam, na lokacijo, kjer se je pred 21 leti tudi pričel. V Veliki sprejemni dvorani in v prvem preddverju Cankarjevega doma bo 15. in 16. novembra tako potekal največji in najprestižnejši dogodek za ljubitelje vin pri nas. Na dvodnevnem vseslovenskem vinskem festivalu, katerega organizacijo prevzema nov organizator družba Proevent, bodo obiskovalci lahko okusili več kot 500 različnih slovenskih in tujih vin, se udeležili sedmih vodenih delavnic s sommelierji in enologi v dvoranah M, v času festivala pa bo potekalo še pet vinskih salonov. V okviru dogodka poteka tudi ocenjevanje festivalskih vin, katerih podelitev bo potekala na otvoritveni slovesnosti, obenem pa bodo razglasili tudi najboljše mlade vinarje natečaja Lidlov mladi vinar.

Celotno sporočilo za javnost si lahko naložite na tej povezavi.

Novinarska konferenca 12.9.2018

Novosti 21. Slovenskega festivala vin so bile predstavljene na novinarski konferenci, ki je potekala v sredo, 12. septembra 2018, ob 11. uri v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

Dogodke so predstavili:

Tihomir Kovačič, direktor 21. Slovenskega festivala vin (Proevent d. o. o.)

Rado Stojanovič, predsednik programskega odbora 21. Slovenskega festivala vin (RadoStne prireditve)

Nina Levičnik, 6. Salon penečih vin Ljubljana

Slavko Dobnik, Kulinarične Haloze

Sporočila za javnost in predstavitve si lahko naložite na spodnjih povezavah: