Program

PROGRAM 23. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN JE V PRIPRAVI

Poleg izjemne priložnosti, da boste lahko okusili več kot 500 slovenskih in tujih vin, boste lahko obisk 23. Slovenskega festivala vin izkoristili tudi za udeležbo na številnih vodenih delavnicah in tematskih salonih. V nadaljevanju najdete preliminarni program, vse delavnice bomo objavili kmalu.

Seznam vinarjev

Seznam vinarjev si lahko ogledate tukaj >.

Matchbox delavnice

Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za 22. Slovenski festival vin in ob predhodni rezervaciji.

Četrtek, 14.11.2019

 • 16:00 - 17:45, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1

  NATAKAR DVIGUJE KAKOVOST PONUDBE
  PRIPRAVLJA: Waiter Society

  Natakar je oseba, ki ima prva osebni stik z gostom. Uglajen lik natakarja je zelo redko prirojen. Največkrat se znanja pridobivajo z dodatnim usposabljanjem, iz različnih področij obvladovanja profesionalne strežbe.  Dotaknili se bomo razlogov zakaj poklic natakarja ni cenjena profesija, kot v svetu, kjer je cenjen in dobro plačan poklic. Govorili bomo o možnostih kako se lahko poklic natakarja dvigne na nivo kuharstva. V katero smer začeti izobraževanja in kako pripravljati različne dogodke, kjer bi se izmenjevalo znanje.

 • 18:30 - 19:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1

  NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
  PRIPRAVLJA:
  Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
  VODITA:
  prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin Bufolin

  V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjegafestivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!

 • 16:00 - 17:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3

  MODRA FRANKINJA IN OKUSI POSAVJA
  PRIPRAVLJA:
   KŠTM Sevnica, CPT Krško, Gostilna Repovž
  VODIJO: Rok Petančič, Ksenja Kragl, Grega Repovž

  Modra frankinja je izvirno slovenska vinska sorta, ki pridobiva na prepoznavnosti in kakovosti, tudi s povezovanjem in sodelovanjem vinarjev. Okusi Posavja predstavljajo gastronomsko posebnost regije, tako vina in jedi, recepte in kulinarične dogodke. Na delavnici boste pokusili izbrane modre frankinje in odkrili okuse Posavja, ki vam bodo odstrli marsikatero tančico kulinarično rastoče regije Posavje!

 • 18:30 - 20:00, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3

  GRAPPA
  PRIPRAVLJATA: ALAMBIK d. o. o.  in BEPI TOSOLINI
  VODITA: Silvia Blasoni in Miro Jankovič

  Spoznajte eno najstarejših destilarn Grapp v Italiji in vse kar ste želeli vedeti o Grappi. Na današnji delavnici bomo spoznali kaj je Grappa in kakšne so razlike med Grappo in Aquavito. Predstavili bomo kakšni so načini proizvodnje surovin, kakšna je razlika med destilacijskim aparatom in staranju v sodih. Popeljali vas bomo tudi skozi zgodovino destilarne Bepi Tosolini in skozi načine proizvodnje likerjev.

Petek, 15.11.2019

 • 17:00 - 18:00, PREDAVALNICA M1

  NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
  PRIPRAVLJA:
  Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
  VODITA: prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin Bufolin

  V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj ja čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!

 • 18:30 - 19:30, PREDAVALNICA M1

  SPOZNAJMO AVTOHTONE IN UDOMAČENE SLOVENSKE SORTE
  PRIPRAVLJA:
  Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenija
  VODI:Bufolin Valentin

  Delavnica posvečena slovenskim avtohtonim in udomačenim sortam je sprehod skozi slovenske vinorodne dežele in vpogled v edinstveno izročilo naših prednikov. Pobliže se bomo spoznali in okusili vinske sorte, ki delajo Slovenijo edinstveno na svetovnem vinskem koledarju.

 • 18:30 - 20:00, PREDAVALNICA M3

  FOOD PAIRING – horizontalna delavnica ujemanja jedi z vini
  PRIPRAVLJA:
  Šola Sommelier Master
  VODI: Majda Debevc, WSET® LEVEL 3, WSET® LEVEL 2 PROFESSIONAL CERTIFICATE IN SPIRIT in Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje

  Na delavnici bomo predstavili 5 okusov, ki jih bomo družili s petimi vini. Šola Sommelier MASTER vam želi s to delavnico prikazati del razmišljanja pri druženju  jedi z vini v obliki horizontalne delavnice.