Program
PROGRAM 23. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN JE V PRIPRAVI
Poleg izjemne priložnosti, da boste lahko okusili več kot 500 slovenskih in tujih vin, boste lahko obisk 23. Slovenskega festivala vin izkoristili tudi za udeležbo na številnih vodenih delavnicah in tematskih salonih. V nadaljevanju najdete preliminarni program, vse delavnice bomo objavili kmalu.
Seznam vinarjev
Seznam vinarjev si lahko ogledate tukaj >.
Matchbox delavnice
Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za 22. Slovenski festival vin in ob predhodni rezervaciji.
Četrtek, 14.11.2019
-
16:00 - 17:45, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1
NATAKAR DVIGUJE KAKOVOST PONUDBE
PRIPRAVLJA: Waiter SocietyNatakar je oseba, ki ima prva osebni stik z gostom. Uglajen lik natakarja je zelo redko prirojen. Največkrat se znanja pridobivajo z dodatnim usposabljanjem, iz različnih področij obvladovanja profesionalne strežbe. Dotaknili se bomo razlogov zakaj poklic natakarja ni cenjena profesija, kot v svetu, kjer je cenjen in dobro plačan poklic. Govorili bomo o možnostih kako se lahko poklic natakarja dvigne na nivo kuharstva. V katero smer začeti izobraževanja in kako pripravljati različne dogodke, kjer bi se izmenjevalo znanje.
-
18:30 - 19:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1
NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
PRIPRAVLJA: Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
VODITA: prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin BufolinV okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjegafestivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!
-
16:00 - 17:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3
MODRA FRANKINJA IN OKUSI POSAVJA
PRIPRAVLJA: KŠTM Sevnica, CPT Krško, Gostilna Repovž
VODIJO: Rok Petančič, Ksenja Kragl, Grega RepovžModra frankinja je izvirno slovenska vinska sorta, ki pridobiva na prepoznavnosti in kakovosti, tudi s povezovanjem in sodelovanjem vinarjev. Okusi Posavja predstavljajo gastronomsko posebnost regije, tako vina in jedi, recepte in kulinarične dogodke. Na delavnici boste pokusili izbrane modre frankinje in odkrili okuse Posavja, ki vam bodo odstrli marsikatero tančico kulinarično rastoče regije Posavje!
-
18:30 - 20:00, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3
GRAPPA
PRIPRAVLJATA: ALAMBIK d. o. o. in BEPI TOSOLINI
VODITA: Silvia Blasoni in Miro JankovičSpoznajte eno najstarejših destilarn Grapp v Italiji in vse kar ste želeli vedeti o Grappi. Na današnji delavnici bomo spoznali kaj je Grappa in kakšne so razlike med Grappo in Aquavito. Predstavili bomo kakšni so načini proizvodnje surovin, kakšna je razlika med destilacijskim aparatom in staranju v sodih. Popeljali vas bomo tudi skozi zgodovino destilarne Bepi Tosolini in skozi načine proizvodnje likerjev.
Petek, 15.11.2019
-
17:00 - 18:00, PREDAVALNICA M1
NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
PRIPRAVLJA: Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
VODITA: prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin BufolinV okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj ja čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!
-
18:30 - 19:30, PREDAVALNICA M1
SPOZNAJMO AVTOHTONE IN UDOMAČENE SLOVENSKE SORTE
PRIPRAVLJA: Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenija
VODI:Bufolin ValentinDelavnica posvečena slovenskim avtohtonim in udomačenim sortam je sprehod skozi slovenske vinorodne dežele in vpogled v edinstveno izročilo naših prednikov. Pobliže se bomo spoznali in okusili vinske sorte, ki delajo Slovenijo edinstveno na svetovnem vinskem koledarju.
-
18:30 - 20:00, PREDAVALNICA M3
FOOD PAIRING – horizontalna delavnica ujemanja jedi z vini
PRIPRAVLJA: Šola Sommelier Master
VODI: Majda Debevc, WSET® LEVEL 3, WSET® LEVEL 2 PROFESSIONAL CERTIFICATE IN SPIRIT in Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje.Na delavnici bomo predstavili 5 okusov, ki jih bomo družili s petimi vini. Šola Sommelier MASTER vam želi s to delavnico prikazati del razmišljanja pri druženju jedi z vini v obliki horizontalne delavnice.