Program

PROGRAM NA 22. SLOVENSKEM FESTIVALU VIN

Poleg izjemne priložnosti, da boste lahko okusili več kot 500 slovenskih in tujih vin, boste lahko obisk 22. Slovenskega festivala vin izkoristili tudi za udeležbo na številnih vodenih delavnicah in tematskih salonih. V nadaljevanju najdete preliminarni program, vse delavnice bomo objavili kmalu.

Seznam vinarjev

Seznam vinarjev si lahko ogledate tukaj >.

Matchbox delavnice

Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za 22. Slovenski festival vin in ob predhodni rezervaciji.

Četrtek, 14.11.2019

  • 16:00 - 17:45, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1

    NATAKAR DVIGUJE KAKOVOST PONUDBE
    PRIPRAVLJA: Waiter Society

    Natakar je oseba, ki ima prva osebni stik z gostom. Uglajen lik natakarja je zelo redko prirojen. Največkrat se znanja pridobivajo z dodatnim usposabljanjem, iz različnih področij obvladovanja profesionalne strežbe.  Dotaknili se bomo razlogov zakaj poklic natakarja ni cenjena profesija, kot v svetu, kjer je cenjen in dobro plačan poklic. Govorili bomo o možnostih kako se lahko poklic natakarja dvigne na nivo kuharstva. V katero smer začeti izobraževanja in kako pripravljati različne dogodke, kjer bi se izmenjevalo znanje.

  • 18:30 - 19:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M1

    NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
    PRIPRAVLJA:
    Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
    VODITA:
    prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin Bufolin

    V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjegafestivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!

  • 16:00 - 17:30, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3

    MODRA FRANKINJA IN OKUSI POSAVJA
    PRIPRAVLJA:
     KŠTM Sevnica, CPT Krško, Gostilna Repovž
    VODIJO: Rok Petančič, Ksenja Kragl, Grega Repovž

    Modra frankinja je izvirno slovenska vinska sorta, ki pridobiva na prepoznavnosti in kakovosti, tudi s povezovanjem in sodelovanjem vinarjev. Okusi Posavja predstavljajo gastronomsko posebnost regije, tako vina in jedi, recepte in kulinarične dogodke. Na delavnici boste pokusili izbrane modre frankinje in odkrili okuse Posavja, ki vam bodo odstrli marsikatero tančico kulinarično rastoče regije Posavje!

  • 18:30 - 20:00, LOKACIJA: PREDAVALNICA M3

    GRAPPA
    PRIPRAVLJATA: ALAMBIK d. o. o.  in BEPI TOSOLINI
    VODITA: Silvia Blasoni in Miro Jankovič

    Spoznajte eno najstarejših destilarn Grapp v Italiji in vse kar ste želeli vedeti o Grappi. Na današnji delavnici bomo spoznali kaj je Grappa in kakšne so razlike med Grappo in Aquavito. Predstavili bomo kakšni so načini proizvodnje surovin, kakšna je razlika med destilacijskim aparatom in staranju v sodih. Popeljali vas bomo tudi skozi zgodovino destilarne Bepi Tosolini in skozi načine proizvodnje likerjev.

Petek, 15.11.2019

  • 17:00 - 18:00, PREDAVALNICA M1

    NAJBOLJE OCENJENA VINA 22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
    PRIPRAVLJA:
    Programski svet 22. Slovenskega festivala vin
    VODITA: prof. dr. Tatjana Košmerl in Valentin Bufolin

    V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja. Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj ja čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo o vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje, profesorice dr. Tatjane Košmerl in slovenskega someljejskega podprvaka Valentina Bufolina, poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega kar 22. Slovenski festival ponuja!

  • 18:30 - 19:30, PREDAVALNICA M1

    SPOZNAJMO AVTOHTONE IN UDOMAČENE SLOVENSKE SORTE
    PRIPRAVLJA:
    Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenija
    VODI:Bufolin Valentin

    Delavnica posvečena slovenskim avtohtonim in udomačenim sortam je sprehod skozi slovenske vinorodne dežele in vpogled v edinstveno izročilo naših prednikov. Pobliže se bomo spoznali in okusili vinske sorte, ki delajo Slovenijo edinstveno na svetovnem vinskem koledarju.

  • 18:30 - 20:00, PREDAVALNICA M3

    FOOD PAIRING – horizontalna delavnica ujemanja jedi z vini
    PRIPRAVLJA:
    Šola Sommelier Master
    VODI: Majda Debevc, WSET® LEVEL 3, WSET® LEVEL 2 PROFESSIONAL CERTIFICATE IN SPIRIT in Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje

    Na delavnici bomo predstavili 5 okusov, ki jih bomo družili s petimi vini. Šola Sommelier MASTER vam želi s to delavnico prikazati del razmišljanja pri druženju  jedi z vini v obliki horizontalne delavnice.