Program

PROGRAM 23. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN JE V PRIPRAVI

Poleg izjemne priložnosti, da boste lahko okusili več kot 550 slovenskih in tujih vin, boste lahko obisk 23. Slovenskega festivala vin izkoristili tudi za udeležbo na številnih vodenih delavnicah in tematskih salonih. V nadaljevanju najdete preliminarni program, dodatne delavnice bomo objavili kmalu.

*Zaradi dopolnjevanja programa si organizator pridružuje pravico do sprememb časovnih potekov delavnic.

Matchbox delavnice

Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za 23. Slovenski festival vin in ob predhodni rezervaciji.

Četrtek, 21.04.2022

  • 16.30 – 17.30
    ANATOMIJA STILOV VINA – PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE

    PRIPRAVLJA:
    Dejan Bavčar
    VODI: Dejan Bavčar

    Predstavitev nove knjige avtorja Dejana Bavčarja Anatomija stilov vina s pokušino nekaterih tipičnih predstavnikov omenjenih stilov. Tematsko bodo predstavljeni osnovni stili mirnih belih, rose in rdečih vin, njihove pričakovane senzorične lastnosti in povezave s tehnologijami pridelave.

  • *Mesta za delavnico so polna, prijave so žal zaključene.

    18.30 – 19.30
    NAJBOLJE OCENJENA VINA 23. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
    PRIPRAVLJA:
    Programski svet 23. Slovenskega festivala vin
    VODI: prof. dr. Tatjana Košmerl

    V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja. Veliko število festivalskih vin se je pred strokovno komisijo izkazalo odlično in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam!

    Zagotavljamo, da bo ob vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje prof. dr. Tatjane Košmerl poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega, kar 23. Slovenski festival vin ponuja!

Petek, 22.04.2022

  • *Mesta za delavnico so polna, prijave so žal zaključene.

    16.15 – 17.45
    HORIZONTALNO DRUŽENJE VIN IN DESTILATOV Z JEDMI

    PRIPRAVLJA:
    SOMMELIER MASTER SLOVENIJA
    VODI: Majda Debevc, WSET® LEVEL 3, WSET® LEVEL 2 PROFESSIONAL CERTIFICATE IN SPIRIT in Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje

    Na delavnici bomo predstavili 5 okusov, ki jih bomo družili s petimi vini in petimi destilati. Šola Sommelier Master Slovenija vam želi s to delavnico prikazati del širokega razmišljanja pri druženju vin in destilatov z jedmi v obliki horizontalne delavnice.

    Najprej bo sledilo uvodno predavanje o druženju vin z jedmi in druženju destilatov z jedmi.

    V nadaljevanju bomo izvedli unikatno delavnico, kjer bomo k vsaki jedi družili po eno vino in en destilat, kar nam bo odprlo veliko prostora za debato o obeh kombinacijah.

    Na koncu bomo naredili primerjavo, katere posamezne kombinacije so zmagale.

    Izmed vseh udeležencev bomo izžrebali enega, ki mu bo šola SOMMELIER MASTER SLOVENIJA podarila nagrado Pulltex vinski odpirač s Swarovski kristali.

  • *Mesta za delavnico so polna, prijave so žal zaključene.

    18.30 – 19.30 NAJBOLJE OCENJENA VINA 23. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
    PRIPRAVLJA:
    Programski svet 23. Slovenskega festivala vin

    VODI: prof. dr.Tatjana Košmerl

    V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja. Veliko število festivalskih vin se je pred strokovno komisijo izkazalo odlično in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam!

    Zagotavljamo, da bo ob vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje prof. dr. Tatjane Košmerl poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega, kar 23. Slovenski festival vin ponuja!