Obisk delavnic

 

Delavnice na 24. Slovenskem festivalu vin

Tudi tokrat bodo na Slovenskem festivalu vin potekale zanimive in izobraževalne delavnice.

Postopek za prijavo:

  1. V spodnjem obrazcu oddajte vse zahtevane podatke.
  2. Udeležba na delavnicah je možna z vstopnico za 24. Slovenski festival vin. Brez vstopnice obisk delavnice ni mogoč.
  3. V primeru, da vstopnice še nimate, jo lahko kupite tukaj ali na dan prireditve na blagajnah.
  4. Prijava velja za osebo, ki je izpolnila obrazec.
  5. Prijave so možne do zapolnitve prostih mest.
  6. Delavnice bodo potekale v dvoranah M v prvem preddverju Cankarjevega doma.
  7. V primeru odpovedi prijave vas prosimo da nas obvestite na info@slovenskifestivalvin.si

Pred dvorano se zglasite pri hostesi 10 minut pred začetkom delavnice. V kolikor ne boste prišli pravočasno, bomo vaše mesto na delavnici odstopili nekomu iz čakalne vrste.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe termina delavnic.

Končen termin in dvorano, v kateri bo delavnica potekala, preverite en dan pred začetkom festivala.


ČETRTEK, 17. november 2022

19.45-20:45 – PREDAVALNICA M3+4

SPOZNAVANJE SORTE VINA V TEMI
Pripravlja: PROEVENT in Valentin Bufolin, najboljši sommelier Slovenije 2022, WSET 3, podpredsednik društva Sommelier Slovenije
Vodi: Valentin Bufolin, najboljši sommelier Slovenije 2022, WSET 3, podpredsednik društva Sommelier Slovenije

Kako dobro poznamo naše čute, naše zaznave. Je res videz tako pomemben za okušanje vina? Pridružite se nam na zanimivi delavnici in skupaj z najboljšim sommelierjem Slovenije – Valentinom Bufolinom spoznajte kako izostrena čutila imate.

*PRIJAVE SO ŽAL ZAPOLNJENE. PRIJAVITE SE LAHKO V ČAKALNO VRSTO V PRIMERU ODPOVEDI KATEREGA IZMED UDELEŽENCEV*

16:15-17:15 – PREDAVALNICA M3+4

ONKRAJ ČOKOLADE IN VINA
Pripravlja: Društvo za razvoj kulture pitja Sommelier Slovenije
Vodi: Valentin Bufolin, najboljši sommelier Slovenije 2022, WSET 3, podpredsednik društva Sommelier Slovenije

Pridružite se nam na spoznavanju sozvočij okusov čokolade in vina, pa tudi izbranih drugih pijač. Na edinstvenem predavanju se pobliže spoznajte z različnimi čokoladami in spoznajte, kaj so odlične spremljave ob tej sladki razvadi. Pridružite se Valentinu Bufolinu – najboljšemu sommelierju Slovenije na popotovanju in raziskovanju sozvočij okusov.

*PRIJAVE SO ŽAL ZAPOLNJENE. PRIJAVITE SE LAHKO V ČAKALNO VRSTO V PRIMERU ODPOVEDI KATEREGA IZMED UDELEŽENCEV*

16:15-17:45 – PREDAVALNICA M1

TERROIR VIPAVSKE DOLINE – V ČEM SE RAZLIKUJEJO VINA VIPAVSKIH GRIČEV IN TERAS
Pripravlja: Kmetijski Inštitut Slovenije
Vodi: dr. Klemen Lisjak, Alenka Mihelčič, dr. Andreja Vazo in dr. Borut Vrščaj

Na delavnici bodo predstavljene razlike v sestavi grozdja in vina sorte Merlot iz vinogradov dveh različnih reliefnih form (teras in dolinskih vinogradov) vinorodnega podokoliša  spodnje Vipavske doline. Raziskave vpliva izbranih talnih in reliefnih parametrov vinogradov so potekale v okviru doktorske naloge Alenke Mihelčič. Poleg glavnih talnih karakteristik in razlik med vinogradi, bodo na delavnici predstavljene glavne razlike v vodnem stresu vinske trte, sestavi grozdja in vina dveh izrazito okolijsko različnih tipih vinogradniških tal. Sledila bo degustacija izbranih vin pod blagovno znamko ‘Vipavska dolina Izbrano’, ki jih pridelujejo vinogradniki zbrani v Konzorcij vinarjev vipavske doline.

18:00-19:00 – PREDAVALNICA M3+4

NAJBOLJE OCENJENA VINA 24. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
Pripravlja: Programski svet 24. Slovenskega festivala vin

Vodi: prof. dr. Tatjana Košmerl

V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina 24. festivalskega ocenjevanja. Veliko število festivalskih vin se je pred strokovno komisijo izkazalo odlično in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo ob vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje prof. dr. Tatjane Košmerl poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega, kar 24. Slovenski festival vin ponuja!

*PRIJAVE NA DELAVNICO SO ŽAL ZAPOLNJENE*

18:30-19:15 – PREDAVALNICA M1

KATERO VINO SE NAJBOLJ PRILEŽE POSAMEZNI KNJIGI OZ. AVTORJU? ALI O VINU KOT SPREMLJEVALCU FILOZOFIJE
Pripravlja: Družina
Vodi: Ožbej Peterle, Dušan Brejc

Vinska poznavalca Dušan Brejc in Ožbej Peterle bosta predstavila vina: Pouilly fuisee, Les crayer ter Bagueri chardonnay, Klet Brda. Presodili bomo katerega bi najraje odprli ob prebiranju knjige Pijem, torej sem. V kateri  filozof Roger Scruton razmišlja, » da je vino odlična spremljava za hrano; a da je še boljša spremljava za misel. Saj se spričo razmišljanja ob vinu lahko naučimo ne le piti v mislih, pač pa misliti v požirkih,« V njej razpravlja o vinu kot spremljevalcu filozofije in o filozofiji kot o stranskem učinku vina.

PETEK, 18. november 2022

16:15-17:45 – PREDAVALNICA M3+4

MASTERCLASS – SVETOVNI TREND – ANGLEŠKA PENEČA VINA – DEGUSTACIJA IN FOOD PAIRING
Pripravlja: Sommelier Master
Vodi: Majda Debevc, WSET® LEVEL 3, WSET® LEVEL 2 PROFESSIONAL CERTIFICATE IN SPIRIT in Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje, 7 x nosilec zlatih odličij na slovenskem sommelierskem prvenstvu

Na delavnici bomo predstavili finger food jedi, ki jih bomo družili s penečimi vini iz Anglije. Šola Sommelier Master Slovenija vam želi s to delavnico prikazati zadnje svetovne trende na področju penin, kar angleške penine zagotovo so, istočasno pa bomo izvedli še delavnico horizontalnega ujemanja angleških penečih vin z okusi v obliki finger fooda.

Na začetku bo uvodno predavanje o angleških penečih vinih in druženju penečih vin z jedmi. V nadaljevanju bomo izvedli horizontalno delavnico, kjer bomo k vsaki jedi v obliki finger fooda, družili po eno angleško peneče vino, kar nam bo odprlo veliko prostora za debato o kombinacijah. Na koncu bomo naredili primerjavo, katere posamezne kombinacije so nam bile najbolj všeč.

Izmed vseh udeležencev bomo izžrebali enega, ki mu bo šola SOMMELIER MASTER podarila nagrado Pulltex.

*PRIJAVE NA DELAVNICO SO ŽAL ZAPOLNJENE*

18:30-19:30 – PREDAVALNICA M3+4

NAJBOLJE OCENJENA VINA 24. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN
Pripravlja: Programski svet 24. Slovenskega festivala vin

Vodi: prof. dr. Tatjana Košmerl

V okviru vodene degustacije bomo spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina 24. festivalskega ocenjevanja. Veliko število festivalskih vin se je pred strokovno komisijo izkazalo odlično in sedaj je čas, da se predstavijo tudi vam! Zagotavljamo, da bo ob vinih in besedah priznane slovenske strokovnjakinje prof. dr. Tatjane Košmerl poučno, prijetno, predvsem pa polno tistega najboljšega, kar 24. Slovenski festival vin ponuja!

*PRIJAVE NA DELAVNICO SO ŽAL ZAPOLNJENE*

17:00-18:30 – PREDAVALNICA M1

MISLIM MODRO(FRANKINJO): DEGUSTACIJA IZBRANIH MODRIH FRANKINJ
Pripravlja: KŠTM Sevnica
Vodi: Jože Rozman, vinski publicist, Miha Ritonja, predstavnik ocenjevalne komisije 12. ocenjevanja modrih frankinj v Sevnici in enolog Albiana, Annemarie Culetto, sommelier 2. stopnje in koordinatorka Festivala modre frankinje, KŠTM Sevnica

Vodena degustacija modrih frankinj z 12. ocenjevanja modrih frankinj v sklopu Festivala modre frankinje 2022 v Sevnici. Pod strokovnim vodstvom se prepustite raziskovanju večplastnega strukturnega značaja modre frankinje, avtohtone slovenske sorte. Od penin, rosejev, svežih in bolj zahtevnih do predikatov. Naj bo odkrivanje modrih svetov v navdih in užitek. Če še ne, po delavnici brez dvoma tudi #pijemmodro(frankinjo).

*PRIJAVE NA DELAVNICO SO ŽAL ZAPOLNJENE*

19:15-20:45 – PREDAVALNICA M1

ARTY PARTY – slikanje in vinčkanje
Pripravlja: ARTY PARTY
Vodi: Vasja Stojanovski in Špela Vizjak

Slikarska zabava s čopičem v eni roki in kozarcem vina v drugi. Akademsko izobražena umetnika Špela in Vasja vas bova vodila korak za korakom od praznega platna do končne slike. Najboljše pa je, da ne potrebujete popolnoma nobenih slikarskih izkušenj! Ker se med slikanjem vklapljajo drugi možganski centri kot sicer, to pomaga pri reševanju problemov in izzivov s katerimi se soočamo med delom. Trenutki, ko lahko popolnoma odmislimo seznam vseh obveznosti so redki. Zagotavljava, da je ta delavnica eden izmed njih.

*PRIJAVE SO ŽAL ZAPOLNJENE. PRIJAVITE SE LAHKO V ČAKALNO VRSTO V PRIMERU ODPOVEDI KATEREGA IZMED UDELEŽENCEV*

 

Obrazec za prijavo na delavnice

Postopki za prijavo:

  1. V spodnjem obrazcu oddajte vse zahtevane podatke (ena oseba lahko obišče več delavnic).
  2. Vsebino obrazca boste prejeli na veljaven e-naslov, ki ga boste oddali ob prijavi.
  3. Kopijo obrazca (natisnjen na papir, na tablici ali telefonu) pokažite pred vhodom v predavalnico M1, M3.
  4. Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za 24. Slovenski festival vin.
  5. Prijave so možne do zapolnitev prostih mest.

PRIJAVNICA

Osebni podatki
Sodelujoči soglaša, da Organizator kot upravljavec zbirke podatkov vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Organizator obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o Slovenskem festivalu vin (programu, nagradnih igrah, za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, in ugodnostih ipd.). Osebni podatki se pridobivajo na podlagi privolitve do preklica, pri čemer preklic ne vpliva na zakonitost obdelave pred podanim preklicem. Posameznik ima pravico do dostopa do osebnih podatkov, popravka ali izbrisa ali omejitve obdelave ter pritožbe pri informacijskem pooblaščencu. Posameznik lahko za izbris ali popravek kontaktov kontaktira upravljavca podatkov, tj podjetje Proevent d. o. o. na e-naslov info@proevent.si ali na telefonsko številko 01 300 32 22.