21. Slovenski festival vin kmalu!

21. Slovenski festival vin kmalu!

Vsi ljubitelji žlahtne kapljice se bomo prav kmalu srečali v Cankarjevem domu, 15.  in 16. novembra bomo imeli priložnost okusiti več kot 500 različnih vin domačih in tujih proizvajalcev. Poleg okušanja vin in veliko kulinarike, se boste obiskovalci lahko udeležili še sedmih vodenih delavnic s sommelierji in enologi v dvoranah M ter okrogle mize na temo potenciala ekoloških vin pri nas. V času festivala bo potekalo še pet vinskih salonov, kot vsako leto pa je potekalo tudi ocenjevanje festivalskih vin, katerih najboljši izbor boste lahko okusili že na letošnjem festivalu.

VEČ KOT 500 VIN IN 5 VINSKIH SALONOV

V okviru festivala se bo predstavilo več kot 150 različnih vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin in tujine – Italije, Makedonije, Črne gore, Srbije ... Slovenski festival vin bo tako predstavil več kot 500 različnih domačih in tujih vin, potekali pa bodo še saloni Modre frankinje, Salon ekoloških vin, Salon italijanskih vin, Salon Lidlovih mladih vinarjev in Salon distributerja slovenskih in tujih vin Mabat.

KULINARIKA

Na dogodku bo tudi kar nekaj kulinarike. Brbončice boste obiskovalci lahko razvajali na prostoru Kaval Groupa, kjer bo obiskovalcem odlične prigrizke pripravljal mladi Chef Mojmir Marko Šiftar iz restavracije Evergreen, poleg tega pa boste lahko okušali tudi odlične izdelke naših ponudnikov kulinarike. Okusili boste lahko mesnate izdelke, različne sire in druge mlečne izdelke, med, tinkturo in sirupe, vašo pot domov pa bodo pospremile odlična kave. V okviru letošnjega festivala se predstavlja tudi projekt Kulinarične Haloze, ki združuje tako kulinariko iz sestavin biodinamičnih in ekoloških kmetij Haloz, vinarje ter veliko kulture. Projekt je del blagovne znamke ‘Haloze. Dežela tisočerih gričev.’

BREZPLAČNE VODENE DELAVNICE S SOMMELJIERJI

V dvoranah M bodo oba dneva potekale delavnice s priznanimi sommelierji in enologi. V petek bodo potekale delavnice Bovin Makedonija – prezentacija vrancev iz različnih lokacij, Ženski obraz(i) penečih se vin, Najbolje ocenjena vina 21. slovenskega festivala vin, in delavnica Zakaj in kako nas vino lahko očara? V soboto pa boste lahko prisluhnili okrogli mizi: Potenciali ekoloških vin v Sloveniji, potekali pa bosta še delavnici z Lidlovimi mladimi vinarji in delavnica z degustacijo: So ekološka vina zares drugačna?

LIDLOVI MLADI VINARJI 2018

V okviru projekta Lidlov mladi vinar sta Lidl Slovenija in Slovenski festival vin k sodelovanju povabila perspektivne mlade vinarje, ki delujejo v panogi pridelave vin in imajo za seboj že nekaj letne izkušnje na tem področju. Od 15. novembra jih najdete tudi na policah Lidlove vinoteke, seveda pa jih boste lahko spoznali tudi v času 21. Slovenskega festivala vin.

 

Vživite se v vinsko zgodbo!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!