Znani so zmagovalci festivalskega ocenjevanja in finalisti Lidlovega mladega vinarja

Znani so zmagovalci festivalskega ocenjevanja in finalisti Lidlovega mladega vinarja

V sredo, 7. novembra, smo v okviru druge novinarske konference razkrili zmagovalce v okviru festivalskega ocenjevanja in projekta Lidlov mladi vinar.

REZULTATI OCENJEVANJA FESTIVALSKIH VIN

V ponedeljek, 5. novembra, je v Cankarjevem domu potekalo ocenjevanje festivalskih vin. Od skupaj 55 belih, 28 rdečih in 12 penečih vzorcev je 7-članska strokovna komisija, pod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije prof. dr. Tatjano Košmerl, izbrala najboljše tri v vsaki od kategorij. Med belimi vini je zmagal Tomaž Fabčič, z venom Stik (mešanica štirih vin), letnik 2017, med rdečimi vini je zmagala hiša Vina San Mártin z Barbero letnika 2013, med penečimi pa so zmagale Radgonske gorice z Zlato Radgonsko penino, Rose, letnik 2012. Rezultati in podelitev bodo potekali na otvoritveni slovesnosti letošnjega 21. festivala v četrtek, 15. novembra, ob 16. uri v Veliki sprejemni dvorani.

LIDLOVI MLADI VINARJI 2018

Lidl Slovenija in Slovenski festival vin sta med vsemi prijavljenimi vini na natečaj Lidlov mladi vinar izbrala štiri finaliste, ki se bodo od 15. novembra, pa do razprodaje zalog, s svojim vinom predstavili v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji in na Slovenskem festivalu vin. Na dogodku bosta partnerja projekta med finalisti razglasila tudi absolutnega zmagovalca, ki bo kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja v izbrani vinski kleti ali drugi organizaciji v tujini v vrednosti 1.200 evrov.

Najboljši Lidlovi mladi vinarji 2018 so postali:

  • Peter Gönc (Gönc Winery) s Sivim pinotom,
  • Špela Štokelj (Posestvo Štokelj) s Pinelo,
  • Martin Erzetič (Čarga 1767) z Merlotom in
  • Jakob Bizjak (Domačija Bizjak) s Cabernet Sauvignonom.

Vsi finalisti se bodo na Slovenskem festivalu vin predstavili v Salonu Lidlov mladi vinar. Obiskovalci bodo lahko degustirali tudi mlada vina, ki so nastala izpod rok sodelujočih študentskih ekip iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Salon bo celostno zaokrožila še vrhunska poznavalka vin Mira Šemić, ki bo predstavila svoj izbor štirih vrhunskih vin, ki so na voljo v Lidlovih trgovinah.

 

Vsem finalistom in zmagovalcem čestitamo za vrhunsko uvrstitev!