z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Program

20. Slovenski festival vin bo ob svojem jubileju uresničil tisto, kar se je zdelo neuresničljivo – združil bo slovenski vinsko sceno, ki je rasla, se razvijala in živela z in ob festivalu. Na Festivalu vseh festivalov, kakor smo podnaslovili letošnji festival, bodo poleg povabljenih vinarjev (tistih, ki so bili v preteklosti največkrat z nami), gostovale tudi številne druge, sorodne vinske prireditve iz cele Slovenije, ki bodo ponazarjale 20 let vinskih prireditev v Sloveniji. Letošnji festival bo tako velik, da ga bosta gostila kar dva hotela v centru Ljubljane – Grand hotel Union in hotel Slon, saj pričakujemo preko 200 vinarjev – domačih in tujih.

20. Slovenski festival vin bo sestavljen iz treh delov: (1) na osrednjem delu se bodo predstavili vinarji, ki so se v preteklih letih najpogosteje udeleževali festivala; (2) v okviru partnerskih salonov se bodo predstavili dolgoletni partnerji in sorodne vinske prireditve iz vse Slovenije; (3) v okviru Salona tujih vin pa (vabljeni) tuji vinarji iz regije, ki so v preteklosti že sodelovali na Slovenskem festivalu vin, ter distributerji in trgovci, ki imajo v ponudbi tuja vina. Na jubilejnem Slovenskem festivalu vin boste lahko poleg vinarjev v Veliki unionski dvorani obiskali naslednje salone:

- Salon Mabat (GH Union - petek in sobota);
- Salon Lidl (GH Union - petek in sobota);
- Salon tujih vin (hotel Slon - petek in sobota);
- Salon penečih vin Ljubljana in Zagreb (GH Union - petek);
- Salon Brda - dežela opojnih trenutkov (hotel Slon - petek);
- Salon Okusi Vipavske (hotel Slon - petek);
- Salon Festival malvazije in Slovenska Istra (hotel Slon - petek);
- Salon Sauvignon (hotel Slon - sobota);
- Salon modre frankinje (hotel Slon - sobota);
- Salon terana in kraškega pršuta (hotel Slon - sobota);
- Salon nogometnih vinskih reprezentanc Evrope (GH Union – sobota).

Delavnice in vodene degustacije
Tudi delavnice bomo v jubilejnem letu organizirali nekoliko drugače. V ospredju bo tako imenovani Salon zmagovalcev, v okvirju katerega bodo obiskovalci lahko spoznali in okusili najbolje ocenjena vina različnih ocenjevanj in izborov. Pod vodstvom strokovnjakov, bodo na voljo najbolje ocenjena vina 20. Slovenskega festivala vin, šampioni iz ocenjevanja Vino Slovenija 2017, najboljši sauvignoni, modre frankinje ter malvazije in terani, ki so jih v okviru svojih ocenjevanj izbrali naši partnerski saloni in festivali. Posebno mesto letos namenjamo arhivskim vinom. Tako bomo v soboto, 18. 11.2017 pripravili vodeno degustacijo izbranih arhivskih vin, izbranih festivalskih vinarjev. Seveda ne bo manjkalo klasičnih izobraževalnih delavnic. Vse delavnice in vodene degustacije bodoo na voljo brez doplačila, ob predhodni prijavi.