z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Lidlov mladi vinar

Skupaj z Lidlom Slovenija iščemo vzhajajoče vinarske zvezde!

Si perspektiven vinogradnik in vinar, mlajši od 35 let?
Je pridelava vina tvoje poslanstvo, tvoj življenjski cilj?
Je v zadnjih dveh letih izpod tvojih rok nastalo vino, ki si zasluži mesto na Lidlovih policah?

Potem se prijavi na letošnji natečaj Lidlov mladi vinar 2017, kjer bomo iskali vzhajajoče vinarske zvezde. Projekt je nadaljevanje že uveljavljenega študentskega projekta Lidlov mladi vinar, kjer smo do sedaj k ekipnemu pridelovanju in negi vina povabili nadebudne študente. Letos stopamo korak naprej, k mladim perspektivnim vinarjem, ki bi želeli svoja vrhunska vina predstaviti našim kupcem.

Za prenovljen natečaj Lidlov mladi vinar smo navdih poiskali tudi v našem izjemnem projektu "Lojtr'ca domačih", s katerim smo ponudbo oplemenitili z edinstvenimi slovenskimi kulinaričnimi specialitetami in butičnimi izdelki. Tokrat pa se osredotočamo na področje pridelave vina. K sodelovanju vabimo perspektivne mlade vinarje, ki delujejo v panogi pridelave vin in imajo za seboj že nekaj letne izkušnje na tem področju. Lidl Slovenija natečaj organizira v sodelovanju s partnerjem – Slovenskim festivalom vin, ki bo s svojo strokovnostjo in organizacijskimi znanja pripomogel k odličnosti natečaja.

Natečaj bo potekal od 3. julija 2017, ko se bodo odprle prijave na natečaj, zaključil pa se bo 17. novembra 2017, ko se bodo najboljša vina predstavila na Slovenskem festivalu vin v posebnem Lidlovem salonu vin.

Vaše vino v naših trgovinah
Ker želimo v Lidlu vzhajajočim vinarskim zvezdam dati priložnost za predstavitev na naših prodajnih policah, smo poskrbeli za svojevrstne nagrade. Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov podjetja Lidl Slovenija, Slovenskega festivala vin in drugih strokovnjakov iz področja vinarstva in vinogradništva, bo razglasila dva finalista v kategoriji belo vino in dva finalista v kategoriji rdeče vino. Finalna štiri vina se bodo v času Slovenskega festivala vin (oz. do prodaje zalog) prodajala v trgovinah Lidla Slovenija po Sloveniji. Na Slovenskem festivalu vin se bodo vsa štiri finalna vina tudi predstavila, na dogodku pa bo razglašen še absolutni zmagovalec, ki bo kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja v izbrani vinski kleti ali drugi organizaciji/inštitutu v tujini.

Kaj moraš storiti?
Sodelovanje je preprosto. Izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja. Časa imaš do 8. septembra 2017. O vseh nadaljnjih korakih te bomo obveščali sproti.

Mladi vinogradniki, predstavite se nam, prepričajte nas s svojim vinom in mogoče boste prav vi naša vzhajajoča vinarska zvezda!

Vse podrobnosti natečaja najdete v razpisu.