z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Novice

03.07.2017Lidlov mladi vinar 2017

Skupaj z Lidl Slovenija iščemo vzhajajoče vinarske zvezde. Si perspektiven vinogradnik in vinar, mlajši od 35 let? Je pridelava vina tvoje poslanstvo, tvoj življenjski cilj? Je v zadnjih dveh letih izpod tvojih rok nastalo vino, ki si zasluži mesto na Lidlovih policah? V kolikor si 3 x odgovoril/a z da, se prijavi preko spletne strani: http://mladivinar.si/

24.10.2017Festival vseh festivalov bo gostil več kot deset partnerskih salonov

Jubilejni, 20. Slovenski festival vin, ki bo 17. in 18. novembra 2017, v GH Union in hotelu Slon, v Ljubljani, bo gostil več kot deset partnerskih salonov. Vse salone letošnjega Festivala vseh festivalov si lahko ogledate tule.

09.11.2017Znani so zmagovalci letošnjega Festivalskega ocenjevanja

Na današnji novinarski konferenci, ki je bila v ljubljanski restavraciji Atelje, smo razkrili tudi najvišje ocenjena vina v treh razpisanih kategorijah - bela, suha vina; bela, polsuha vina; rdeča, suha vina. Več si lahko preberete na tem linku.   

01.07.2017Izročeni prvi dve vabili na jubilejni festival

Po tem, ko smo naredili analizo, kdo je bil kolikokrat z nami, smo ugotovili, da sta z nami, od vsega začetka dva vinarja: Damjan Štokelj, s Posestva Štokelj, in Bogdan Makovec, Mansus. Ker sta obe posestvi »naši« že od vsega začetka, smo se odločili prvi dve vabili na festival izročiti osebno. Tako smo se v sredo, 21. junija 2017, odpravili v Vipavsko dolino – najprej k Štokljevim na Planino, od tam pa še k Makovčevim v Brje.12.09.2015Kristalni večeri diVino

Kristalni večeri diVino bodo serija četrtkovih dogodkov v predvidoma dvomesečnih intervalih, na katerih želimo predstavljati vrhunska vina slovenskih vinarjev, ob njih pa ponuditi tudi tematsko kulinariko in prijetno druženje v prečudovitem ambientu restavracije diVino oziroma v toplejših mesecih leta na zeleni terasi Kristalne palače.

19.10.2015Viva il vino predstavlja zmagovalce državnega prvenstva Vino Slovenija

V petek, 23. oktobra 2015, ob 20. uri, v GH Union, Miklošičeva 1, Ljubljana, predstavljamo "Best in show v sodelovanju z ocenjevanjem Vino Slovenija/Radgonski sejem. Katerih 5 vin je zmagalo na državnem prvenstvu?" Le pet vin, da se vsakemu posvetimo, kot si zasluži. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.

IZBRANA VINA:

- Radgonske gorice, Zlata radgonska penina, brut, 2010, Štajerska Slovenija
- Radgonske gorice, Zlata radgonska penina, sec, 2011, Štajerska Slovenija
- Hiša vina Doppler, Sauvignon, 2014, Štajerska Slovenija
- CV - Colja Vino, Matej Colja, Izbrani teran ptp, 2011, Kras
- Vinska klet Boris Lisjak, Sara, 2007, Kras

VODENA DEGUSTACIJA VIN:
- Vodeno degustacijo zmagovalcev državnega prvenstva, ki bo v petek, 23. 10., ob 19. uri, v Vinski knjižnjci, bo vodil doc. dr. Mojmir Wondra, predsednik ocenjevalnih komisij. Udeležba na delavnici je brezplačna ob obvezni rezervaciji mesta na: pr@radost.si. Mesta so omejena, ob premajhnem številu prijav si pridružujemo pravico do odpovedi vodene degustacije.

REZERVACIJE:
Rezervacije za dogodek niso potrebne, vstopnine ni!


16.11.2015Banketna večerja ODPOVEDANA

Zaradi premajhnega števila rezervacij, smo bili primorani odpovedati za četrtek, 19. 11., napovedano Banketno gala večerjo z gostujočimi Chefi, ki bodo kuhali v živo tudi na 8. Festivalu kulinarike, in vini 18. Slovenskega festivala vin.

13.09.2016Vstopnice za 19. Slovenski festival že v prodaji

Od danes naprej lahko po znižani ceni preko sistema Eventim in vseh prodajnih mest Eventima kupite vstopnice za 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike. Več o vstopnicah se nahaja na tem linku.

03.10.2016Festivalsko ocenjevanje 2016

Letošnje Festivalsko ocenjevanje bo zopet potekalo v sodelovanju z revijo Dolce vita. Revija Dolce Vita je z rubriko Vinski svetovalec edina tiskana edicija, ki desetkrat na leto objavlja ocene vin dostopnih na slovenskem trgu. Letošnji festival prinaša kar neka novosti za vinarje, ki se vezejo predvsem na Festivalsko ocenjevanje, zato vinarjem svetujemo, da svoja vina prijavijo na ocenjevanje. Več o ocenjevanju najdete na tem linku.

11.11.2016Rezultati Festivalskega ocenjevanja

Danes smo na novinarski konferenci predstavili zmagovalce letošnjega strokovnega Festivalskega ocenjevanja v štirih kategorijah: peneča vina, bela suha in polsuha vina, bela polsladka in sladka vina ter rose in rdeča vina. Celoten vrstni red ocenjenih vin si lahko pogledate na tej strani.

09.09.2015Novo Festivalsko ocenjevanje

Na najprestižnejšem slovenskem vinskem dogodku - 18. Slovenskem festivalu vin, ponovno pripravljamo ocenjevanje vin festivalskih vinarjev. Letošnje ocenjevanje bo drugačno, saj ga pripravljamo v sodelovanju z Revijo Dolce Vita. Preberi več ...

12.07.2015Viva il vino predstavlja izbrane šipone_odpovedana delavnica

V petek, 17. julija VIVA IL VINO predstavlja izbrane šipone. Zaradi premajhnega števila prijav odpovedujemo vodeno degustacijo z izbranimi šiponi. Tako da se vidimo ob 20. uri, na terasi Grand hotela Union. Vabljeni, kjer se bomo ob živi glasbi družili z izbranimi vini in kulinaričnimi kreacijami Unionovih chefov.

12.04.2015Viva il vino predstavlja izbrana oranžna vina Orange Wine Festivala Izola 2015

V petek, 17. aprila 2015, ob 20. uri, v Vinski knjižnici Kavarne Union, Miklošičeva 1, Ljubljana, predstavljamo "Četrta vinska barva? 5 odgovorov čaka" po izboru Orange Wine Festivala Izola 2015, ki bo v petek, 24. aprila 2015, v Manziolijevi palači v Izoli. Le pet oranžnih vin, da se vsakemu posvetimo, kot si zasluži. Le pet vinarjev, ki nam ob degustaciji o svojem vinu povedo vse skrivnosti. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.

07.04.2015Viva il vino predstavlja najboljše malvazije 17. Festivala Malvazija 2015

V petek, 10. aprila 2015, ob 20. uri, v Vinski knjižnici Kavarne Union, Miklošičeva 1, Ljubljana predstavljamo najboljše malvazije 17. Festivala Malvazija 2015, po izboru društva Sommelier Slovenije. Le pet malvazij, da se vsaki posvetimo, kot si zasluži. Le pet vinarjev, ki nam ob degustaciji o svojem vinu povedo vse skrivnosti. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.

16.02.2015Salon penečih vin presegel vsa pričakovanja

Na prvi petek trinajstega v tem letu, ki je sovpadel s predvalentinovim večerom, se je v veliki dvorani Grand hotela Union trlo vinoljubcev – še prav posebno tistih, ki se navdušujejo nad mehurčki. Drugi Salon penečih vin v Ljubljani je na najlepši lokaciji v mestu združil preko 30 domačih in tujih pridelovalcev penečih se vin z več kot 450 ljubitelji penečih se vin. Več si lahko preberete na tej strani. 

03.02.2015Znani vsi razstavljavci na Salonu penečih vin

Danes smo objavili dokončen seznam razstavljavcev na 2. Salonu penečih vin, ki bo v petek, 13.2.2015, med 17. in 24. uro, v GH Union. Vse razstavljavce in njihova vina si lahko pogledate na tem linku.

26.01.2015NAJ vina Slovenskega festivala vin v Vinski knjižnici

V petek, 30. januarja vam bomo v Vinski knjižnici, ob brezplačni degustaciji v družbi vinarjev, po ugodnih cenah ponudili pet NAJ vin po izboru obiskovalcev 17. Slovenskega festivala vin. Izboru najboljših vin pa bosta dodana še izbor odličnih jedi in prijetna glasba. Več si lahko preberete na tem linku.

06.01.20152. Salon penečih vin

Drugi Salon penečih vin bo na enem mestu, v veliki dvorani Grand hotela Union, tudi to leto ponudil izbrana peneča se vina. Le ta iz leta v leto presegajo kliše o vinih za posebne priložnosti, praznovanja, in postajajo vedno bolj priljubljena tudi ob vseh drugih prilikah, kakor tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki.

Zato bomo peneča vina, ki jih bo moč okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi - z vrhunsko kulinariko hotelov Union. Za piko na i čarobnemu vzdušju, ki se bo zgodilo le večer pred valentinovim, pa bo poskrbela skrbno izbrana glasbena spremljava, ki bi znala koga zvabiti tudi na ples.

05.05.2014Objavljeni sodelujoči na Salonu penečih vin

Na Salonu penečih vin, ki bo v četrtek, 15. maja 2014, med 16. in 24. uro, v GH Union, v Ljubljani, bodo svoja peneča vina predstavili naslednji vinarji: 
Bjana
Dveri-Pax d.o.o.
Emeran Reya
Gregor Štemberger
Hiša vina Doppler
Istenič
Izbrana vina Bordon
Kmetija Slavček - Franc Vodopivec
Kmetijska zadruga Metlika
Marinič Na bregu
Občina Pesnica in Vinogradništvo Mulec
P&F Jeruzalem Ormož
Pernod Ricard Slovenija
Posestvo Sartori
Radgonske gorice d. d.
Semiška penina
Steyer vina
Vila Platana - vinska klet
Vina Joannes
Vina Sanabor
Vina Sončni Škol
Vina Štoka - Kras
Vino Falot
Vinogradništvo in vinarstvo ČARGA 1767
Vinska klet "Goriška Brda"
Vinska klet Mastnak - Zdravko Mastnak
Vipava 1894 d.d.
Zlati grič

17.04.2014Manj kot mesec dni do Salona penečih vin

Vabljeni na prvi Salon penečih vin v Ljubljani, na pokušino več kot 50 domačih in nekaj tujih penečih vin. Salonsko degustacijski predstavitvi med 16. in 20. uro, bo sledilo nadaljevanje Gala mehurčki pod zvezdami, kjer se bomo ob mehurčkih, izbrani kulinariki in glasbi družili do polnoči.

26.03.2014Objavljen je razpis za 17. Slovenski festival vin

Danes smo objavili in razposlali razpis za sodelovanje na že 17. Slovenski festival vin, ki bo 20. in 21. novembra, v Grand hotelu Union, v Ljubljani. Festival bo tudi to leto spremljal Festival kulinarike, že 7. po vrsti. Več o letošnjem festivalu in pogojih sodelovanja lahko vsi zainteresirani najdete v zavihku ZA RAZSTAVLJAVCE.

01.08.2013Objavljen je razpis za 16. SFV

Z današnjim dnem objavljamo razpis za 16. Slovenski festival vin, ki bo 21. in 22. novembra 2013, med 15. in 21. uro, v GH Union, v Ljubljani. Razpis si lahko ogledate s klikom na sivo obarvane besede

Vzporedno objavljamo tudi razpisa za še dve letošnji izvedbi Ljubljanske vinske poti - v septembru se bo LVP - KOŠ SLOVENSKIH DOBROT vila po stari Ljubljani med 14. in 21. septembrom, vsak dan med 11. in 20. uro, v soboto, 9. novembra, med 10. in 17. uro, pa bo tradicionalno MARTINOVANJE V LJUBLJANI. Oba razpisa si lahko ogledate s klikom na sivo obarvane besede - LVP - razpisa za Koš dobrot in Martinovanje v Ljubljani.