z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Poslanstvo Slovenskega festivala vin

Poslanstvo Slovenskega festivala vin je predstavljati slovenska in tuja vina ter širiti kulturo pitja vina. Festival vsako leto obiščejo gostinci, odgovorni v restavracijah in hotelih, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinogradniki in vinarji, sommelierji, enologi, člani društev vinogradnikov in vinarjev, člani vinskih bratovščin in drugih (vinskih) združenj, vitezi vina, vinske kraljice in ljubitelji vina.

Festival je tako s svojo pestro ponudbo namenjen vsem, ki jim vino pomeni posel, strast in ljubezen ali pa zapolni vedoželjnost. Festival je namenjen vsem vam, ki na eni strani cenite trud vinogradnikov in vinarjev ter vam na drugi strani vino predstavlja (strokovni) izziv. Ker so slovenska vina zaradi svoje pestrosti in kakovosti deležna velike pozornosti, vas tudi letos vabimo, da nas obiščete in se prepustite vonju in okusu te plemenite kapljice, potrdite stara spoznanja in odkrijete kaj novega.

Cilji festivala: (1) predstaviti obiskovalcu vinarja in vino; (2) ponuditi vinarju strokovnjaka, končnega potrošnika, medijsko odmevnost, druženje s konkurenco in posledično pozicioniranje vina v okolju, (3) prispevati k promociji vina; (4) ustvariti prostor neskončnih priložnosti, kjer se srečujejo strokovnjaki in ljubitelji žlahtne kapljice; (5) prispevati k dvigu kulture pitja vina; (6) prispevati h kakovostnejši in večji potrošnji vrhunskih vin; (7) strokovnjakom, ljubiteljem vina in poslovni javnosti iz prve roke v pokušino ponuditi izbor vrhunskih vin; (8) ustvariti možnost za nove poslovne stike, strokovne polemike; (9) izobraževati o vinu s posebnim poudarkom na mladih.